Zdravé receptyZdravie

Šalát z týchto 4 ingrediencií vám dokáže zlepšiť zrak, zbaviť vaše telo toxínov a mnohých chorôb.

Každý z nás by sa mal starať o svoje zdravie, fyzické i mentálne. Zdravá výživa je veľmi dôležitá. Ak sa stravujete správne a do toho doprajete svojmu telu dostatočne pohybu, môžete si byť istí, že vaše telo vám za to neskôr poďakuje.
Zelenina by rozhodne nemala chýbať v každodennom jedálničku, nie len že obsahuje veľa vitamínov, ale tiež podporuje trávenie, čo je veľmi dôležité.

Máme pre vás skvelý recept, ktorý by sme mohli nazvať „detoxikačný šalát“, pretože naozaj odstráni škodlivé látky z vášho tela a ako bonus aj dobre pôsobí na zrak!

Červená repa je hlavnou ingredienciou celého šalátu hneď z niekoľkých dôvodov:

  • Je plná vitamínov skupiny B, ktoré posilňujú steny ciev.
  • Funguje ako antioxidant a dokáže zrýchliť váš metabolizmus.
  • Hneď po cesnaku má najvyšší obsah železa a hneď po keli najviac jódu.
  • Má vysoký obsah minerálnych látok.
  • Jedna z hlavných látok repy sú polyfenoly, ktoré chránia bunkové membrány a DNA, čo je veľmi užitočné.
  • Betaíny sú ďalšie látky, ktoré repa obsahuje a tie podporujú napríklad činnosť pečene, znižujú krvný tlak a pod.
  • Polyfenoly a betaíny spoločne chránia telo pred oxidačným stresom.
  • Ďalšie látky, ktoré repa obsahuje sú napríklad: draslík, kyselina listová, horčík, železo, fosfor, meď, jód a pod.
  • Repa je prospešná pre srdce, kosti a mnohé ďalšie.

Na šalát budete potrebovať:

3 ks červenej repy
2 cibule
ocot
olivový olej – extra panenský
(Soľ – podľa chuti)

Ako na to?

Zo všetkého najskôr olúpte červenú repu. Dajte ju do osolenej vody a varte tak dlho, dokiaľ nie je repa mäkká.

Nechajte vychladnúť a nakrájajte na kocky. Pripravte si šalátovú misu a dajte do nej nakrájanú repu.

Teraz si vezmite cibuľu a tiež ju ošúpte, nakrájajte na drobnejšie kúsky a pridajte do misky k repe.

Nakoniec len pridajte ocot a olivový olej a máte hotovo! Ak chcete, môžete šalát dochutiť štipkou soli a alebo si urobiť vlastnú zálievku.

Šalát nechajte odležať aspoň pol hodiny pred konzumovaním.

Želáme vám dobrú chuť!

Podobné články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button
Close
Close
Connect!